Kuvia tapahtumistamme

Lavatanssit Kulhon lavalla elokuussa 2008

Karaoke sopii hyvin myös lavatansseihin

Moni mieltää karaoken erityisesti pubien ajanvietteeksi. Nyt on kuitenkin nähty ja koettu, että karaoke soveltuu mainiosti myös lavatanssien musiikiksi. Tätä oli todistamassa satakunta tanssin ystävää lauantaina 16.8., kun Karjalan Karaoke Klubi ry. järjesti perinteiset lavatanssit karaoken säestyksellä monille aiemmilta vuosikymmeniltä tutuksi tulleella Kulhon lavalla.

Illan solisteina toimivat Klubin jäsenet, yhteensä 12 karaokeen hurahtanutta laulajaa. Tällä kertaa yleisö ei päässyt laulamaan, vaikka jotkut tanssijoiden joukosta olisivatkin halunneet illan mittaan kiivetä lavalle ja vetäistä oman suosikkibiisinsä. Illan kappalevalinnat noudattelivat perinteistä lavatanssien kaavaa eli solistit esittivät kaksi samantyylistä kappaletta peräkkäin eli kaksi valssia, kaksi humppaa, kaksi tangoa jne. Mukaan mahtui luonnollisesti myös jenkkaa, foxia, beatia ja iskelmää. Illan tärkein osa oli kuitenkin tanssi. Järjestäjien puolelta alkuillasta riitti jännitettävää, tuleeko tanssiväkeä paikalle – olivathan nämä ensimmäiset Klubin järjestämät lavatanssit ja Kulhon lava elänyt uinuvampaa elämää eteenkin 1970-luvulla lavalla usein tanssittaneen legendaarisen Humppa-Topin eli Topi Palviaisen jälkeen. Ja tulihan sitä! Illan mittaan lavalla pyörähteli satakunta tanssijaa, joilta saatu palaute oli myönteistä: esiintyjiä kehuttiin, monipuoliset kappalevalinnat saivat kiitosta ja samoin kuin nopsakasti sujuneet levynvaihdotkin, jotka normaalisti vievät melkoisesti aikaa. Tämän ongelman poistamiseksi järjestäjät olivat pyytäneet karaokeisännäksi kokeneen Mikko Pietiäisen, joten tanssiyleisö ei ehtinyt paljoa levähtämään kappaleiden välillä!

Moni Kulhon kylän asukas kiitteli sitä, että oman kylän lavalle on saatu tanssit ja kylälle elämää. Saadun palautteen perusteella uskaltaakin sanoa, että Kulhon lavalle sopisi järjestää kesän aikana useammatkin tanssit: lava sijaitsee lähellä Joensuuta, Kulhon kylä kasvaa ja Lindan kyläkaupan ja baarin palvelut ovat aivan vieressä ja mikä tärkeintä, kylällä ja lähiympäristössä innokkaita tanssijoita. Eräs heistä huikkasi tanssien päätyttyä lähtiessään, että eiköhän oteta viikon päästä uusiksi! No, jos ei aivan niin pian, mutta ensi suvena viimeistään!

kirj. Timo Leinonen, pj. (juttu julkaistu hieman lyhennettynä Karjalan Heilissä)
Aikaisempia kuvia löytyy täältä